מוקד שירות 24/7 למעליות 03-6318163 | מכירות 052-7208866 | Hagit@berlinerltd.co.il

מוקד שרות 24/7 למעליות 03-6318163 | מכירות 052-7208866 | Hagit@Berlinerltd.co.il |

5 דברים שחייבים לדעת אם נתקעים במעלית

5 דברים שחייבים לדעת אם נתקעים במעלית

אנשים רבים חוששים להיתקע במעלית מסיבה זו או אחרת. ברוב המקרים, המעלית קטנה ודחוסה, ולכן חשים במצוקה ועלולים להתקשות בנשימה. כאשר המעלית נתקעת, עלולים לחוות חרדה, במיוחד אם לוחצים על פעמון האזעקה ללא הועיל, מאחר שאין תגובה. לכן, חשוב קודם כל להירגע, יש לנשום עמוק, לנסות שוב ללחוץ על המקשים במעלית כדי לבדוק האם היא מגיבה וזזה, ואם היא עדיין תקועה – חשוב ללחוץ מספר פעמים על פעמון האזעקה, וכדאי גם לדפוק על הדלת על מנת שאחד האנשים בבניין יוכל לשמוע את הקריאה ולטפל בנושא.

מה לעשות אם נתקעתי במעלית?

אף אדם אינו מעוניין לחוות מקרים מלחיצים בהם הוא נתקע במעלית בבניין מגורים, בבניין משרדים, במבנה מסחרי כמו קניון ועוד. אם מגיעים למצב כזה, חשוב לשמור על קור רוח ויש לפעול בשיקול דעת כדי לאותת על מצוקתכם לאנשים אחרים הנמצאים בבניין. במבנים מסחריים ובבנייני משרדים יש מעליות מתקדמות עם מיקרופון ועם רמקול, לכן לאחר לחיצה על פעמון האזעקה, לרוב יטפל בנושא אחד מאנשי התחזוקה במקום הממונה על מקרים אלה. עם זאת, ישנם מקרים בהם יש להזעיק טכנאי שירות מעליות כדי לטפל בבעיה וכדי לחלץ את האנשים התקועים במעלית.

לפניכם רשימה של 5 דברים חשובים שכל אחד חייב לדעת אם הוא נתקע במעלית:

  • נתקעת במעלית? דבר ראשון, תנשום עמוק כדי להימנע מחרדה וממצוקה נפשית.
  • שנית, לחץ מספר פעמים על פעמון האזעקה המותקן בלוח המקשים במעלית.
  • כדאי לדפוק על דלתות המעלית כדי לעורר את תשומת הלב של עוברי אורח בבניין או של אחד מאנשי התחזוקה.
  • יש לחפש מדבקה עם טלפון של טכנאי שירות מעליות ולהתקשר אליו במידת האפשר באמצעות טלפון נייד.
  • במעלית בה יש רמקול ומיקרופון, לאחר שאות המצוקה שלכם הגיע לאיש התחזוקה בבניין הוא יוכל לתקשר אתכם ולעדכן אתכם לגבי תיקון המעלית ולגבי ההיחלצות ממנה.

במקרה בו אינכם לבד במעלית, חשוב לוודא כי שאר האנשים חשים בטוב. אם אחד הנוסעים במעלית חש ברע או מתעלף, יש להשכיב אותו על רצפת המעלית ולהרים את רגליו מעלה. חשוב לזכור כי תא הנוסעים של המעלית קטן ודחוס, לכן עלולים לסבול מחרדה הגורמת לנשימה מואצת ולירידה בריכוז הפחמן הדו חמצני בדם. בעקבות כך עלולים לחוש סחרחורות, ובמקרים קיצוניים – לאבד את ההכרה. לכן, חשוב לאותת על המצוקה ולעדכן את הגורמים הרלוונטיים לגבי הימצאותכם במעלית שנתקעה. יש לחפש שלט עם טלפון של טכנאי מעליות, ללחוץ על פעמון האזעקה ולעקוב אחרי ההנחיות של הטכנאי או של איש התחזוקה המטפל בנושא.

עכשיו אנחנו בטוחים שאתם לא רוצים להיקלע יותר לעולם למצב בו אתם אומרים לעצמכם "שוב נתקעתי במעלית". איך תימנעו מזה? פשוט בחרו בשירות אחזקת מעליות של חברה מקצועית שתדאג לתחזק את המעלית בזמן ולמנוע הישנות של תקלות כאלו.

תפריט נגישות